Wanneer u per brief stemt, hoeft u niet naar het stemlokaal te komen. U hoeft dan ook niet iemand anders te machtigen. U kunt uw brief opsturen naar het stembureau of afgeven op speciale locaties.

Tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen kunt u, als 70+, per brief stemmen. U ontvangt daarom binnenkort 2 keer post.

De eerste keer ontvangt u, uiterlijk op 3 maart, de stempluspas én de gezondheidscheck. De tweede keer ontvangt u, uiterlijk op 11 maart:

 • Verzend-envelop
 • Briefstembiljet
 • Briefstembiljetenvelop
 • Voorgeadresseerde retour-envelop
 • Uitleg over briefstemmen

Uitleg

 1. Maak uw keuze op het briefstembiljet. Dat hoeft niet per se met een rood potlood. Elke kleur potlood of pen is goed.
 2. Doe het briefstembiljet in de envelop met de tekst: briefstembiljetenvelop.
 3. Plak de envelop goed dicht
 4. Pak de stempas erbij en zet uw handtekening op de stempas.
 5. Pak de retour-envelop en stop daar de volgende documenten in:
 6. De goed dichtgeplakte envelop met uw briefstembiljet
 7. En de stempas met uw handtekening
 8. Doe de retour-envelop goed dicht. Een postzegel is niet nodig.
 9. Doe de retour-envelop op de post vóór vrijdag 12 maart 17.00 uur. U kunt uw brief opsturen naar de gemeente of afgeven op bij het afgifteloket: gemeentekantoor, Alingersteeg 2 in Bergambacht (dit kunt u bijvoorbeeld ook laten inleveren door iemand anders).Dit afgiftepunt is geopend op werkdagen van 10 maart tot en met 16 maart van 9.00 tot 17.00 uur en op 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur

Ook kunt u op 15 en 16 maart 2021 bij een aantal stemlocaties eerder stemmen. U vindt de locaties op de pagina Op meerdere dagen stemmen. U kunt iemand machtigen om namens u te stemmen.