Woensdag 17 maart vinden de verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. De verkiezingen staan dit jaar grotendeels in het teken van Corona. Omdat we het belangrijk vinden dat u allemaal veilig kunt stemmen, zijn er verschillende maatregelen getroffen.

Zo kunnen inwoners met een kwetsbare gezondheid ook op 15 en 16 maart hun stem uitbrengen in één van de zes geopende stembureaus. Daarnaast kunt u dit jaar drie volmacht stemmen uitbrengen in plaats van twee. Zo kunt u stemmen voor de mensen om u heen die niet naar het stembureau kunnen, willen of durven te komen vanwege hun gezondheid. Als laatste krijgt iedere stemmer dit jaar zijn of haar eigen rode stempotlood. Deze mag u na afloop mee naar huis nemen. 

Het dragen van een mondkapje in de stembureaus is verplicht. Vergeet deze dan ook niet als u uw stem uit gaat brengen. Is het druk in het stembureau? Wacht dan even op veilige afstand of bezoek een ander stemlokaal in onze gemeente. 

Burgemeester Roel Cazemier geeft u graag nog het volgende mee: "Breng uw stem uit. Maak gebruik van uw democratisch recht. Want de democratie, is van ons allemaal".